woensdag 12 juli 2017

17 aug Yellowstone

Als we 's morgens om half acht uit ons tentje kruipen, zien we beneden aan de voet van de heuvel, zo ongeveer waar we onze tent eigenlijk hadden moeten opzetten, twee mannetjes Wapiti herten staan. Ze zijn groot -"huge", allebei minstens twee meter hoog en ze hebben geweien waar zo ongeveer de hele camping zijn jas aan kan ophangen. Joekels van beesten zijn het. Daar moet je geen ruzie mee krijgen. We pakken onze fototoestellen en roepen zachtjes de kinderen. Deze denken dat het een trucje van ons is om hun uit bed te krijgen, maar als er eentje met een slaperig hoofd uit de tent komt en een blik omlaag werpt, komt ze ook snel uit de tent. De herten staan hun geweien uitgebreid tegen bomen aan te schuren. Een dun boompje buigt daardoor zelfs helemaal door.

 
Dit hert stond flink tegen een boom aan te schuren. Dat kost de boom een behoorlijk stuk schors. Na een tijdje lopen de herten weer door en is het spektakel voorbij.

Na het zelfgemaakte ontbijt rijden we naar de Lamar Valley. We rijden via de Dunraven PassOnderweg stoppen we ook nog even bij de Tower Falls, waar we de waterval van boven bekijken.


De waterval van boven gezien vanaf de andere kant
Ook drinken we bij Tower Falls een kop koffie. Daarna is het dieren spotten. Dat is niet zo moeilijk. Je moet gewoon kijken waar veel auto's en mensen staan.


Voor de wolven en de beren zijn we al te laat - daarvoor moet je vooral 's morgens heel vroeg zijn - maar verder zien we een uitgebreide collectie dieren, vooral veel bizons, vaak in grote groepen. Eén groep loopt net door een watertje heen, wat een erg mooi beeld oplevert.

Ook zien we ospreys (visarends op zijn Hollands). Een drietal van deze vogels zit op een nest, hoog in een boom, om zich heen te kijken.Daarna rijden we door naar de picknickplaats bij Soda Butte, vlak naast de rivier. Daar lunchen we. Een klein vogeltje wipt de hele tijd om onze picknickplaats heen. Ik probeer hem te fotograferen, maar hij heeft er lol in om elke keer, als ik wil afdrukken, weer op te vliegen en dan een stofwolkje achter te laten. Alsof hij wil zeggen, probeer maar eens om mij te fotograferen. Op een gegeven moment vliegt hij naar het riviertje naast de picknickplaats om het stof af te wassen en terwijl hij dat aan het doen is, verras ik hem. Hebbes.Na de lunch rijden we terug. We stoppen bij de Yellowstone River Picnic Area waar de Yellowstone River Picnic Area trail begint. Het is een mooie trail bovenlangs de rivier. Bij het begin van de trail staan overigens allerlei waarschuwingen voor beren. Eerder zagen we die al in het Visitor Center bij Canyon staan.

Filmster Jeff Bridgers
Je wordt aangeraden om bearspray bij je te hebben - "If you can use hairspray, you can use bearspray" - maar dat hebben we niet gekocht.We zien aan het einde van de wandeling nog een aantal 'sheepgoats', althans zo noemden een stel Amerikanen de dieren. Ze zagen er erg deskundig uit, dus we nemen aan dat het 'sheepgoats' zijn, maar misschien waren het wel ook pronghorns.
Als we de sheepgoats bekeken hebben, lopen we hetzelfde stuk weer terug. Als we weer terug zijn bij de auto rijden we naar Mammoth, waar we de hot springs en de terrassen bekijken.


We lopen er een rondje over de boardwalk. Het gaat trap op maar gelukkig ook weer trap af.


Zicht op Mammoth vanaf de terrassen
Inmiddels is het al bijna half zes. We besluiten om vroeg te gaan eten zodat we vanavond voldoende tijd hebben voor een kampvuurtje met marshmellows. We kiezen er daarom voor om hier in het Mammoth Hotel te gaan eten.

Na het eten rijden we via Norris terug naar Canyon. Al te vlot gaat dat niet. Tussen Mammoth en Norris zijn ze bezig met wegwerkzaamheden en samen met een flink aantal andere auto's rijden we kilometers lang achter een 'Follow Me'-auto aan. Ook tussen Norris en Canyon hebben we vertraging. Dat komt omdat aan de andere kant van de weg een grote bizon de rol van 'Follow Me'-auto speelt.

Follow me.
Als we terug op de camping zijn, wordt er op professionele wijze door de dochters een kampvuurtje aangelegd, waarop al snel de marshmellows geroosterd worden.
2 opmerkingen:

 1. Goh, zijn ze tussen Mammoth en Norris nu nog steeds bezig met de weg? Volgens mij doen ze dat nu al jaren....Maar wel mooi om te lezen dat de bizons het verkeer weer op hun eigen manier regelen ;)

  Wij hebben nog nooit op de Canyon Campground gestaan. Het ligt wel mooi centraal natuurlijk, maar mochten jullie ooit nog eens een tentavontuur ambiëren dan kunnen we toch Norris CG van harte aanbevelen. Vooral als je daar gaat staan aan de rand van het weiland heb je prachtige open plekken met uitzicht, bovendien mag je daar sinds enkele jaren gewoon je eigen plek zoeken. Maar jullie hebben het goed opgelost met een zak marshmellows bij het kampvuur, dan maakt het helemaal niet meer uit waar je staat! :)

  Vandaag (ik schrijf dit op maandagochtend, voor jullie nu nog zondagnacht) is voor jullie het grote moment aangebroken en de hoofdreden van de reis, de eclips. Heel veel kijkgenot!

  Bert en Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel plezier! Wij volgen de eclips vanuit Nederland op de voet en duimen voor mooi weer!
  Groetjes Wendy (fam MandersGoesUSA)

  BeantwoordenVerwijderen