woensdag 12 juli 2017

1 aug Santa Monica

Het ontbijt in de Travelodge is veel beter dan het ontbijt in het motel van gisteren. Er is niet alleen voldoende brood maar ook een machine die automatisch pannenkoeken bakt. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken en dan komt er binnen een minuut een pannenkoek uit rollen.

Na het ontbijt pakken we de auto en rijden we naar het Getty Center. De toegang is gratis, je betaalt alleen 15 dollar voor de parkeergarage. Via een treintje kom je bij het museum dat boven op een berg ligt. Het gebouw is ontworpen door Richard Meyer, dezelfde architect die het stadhuis van Den Haag heeft ontworpen. Blijkbaar heeft Meyer een voorkeur voor wit, want ook dit gebouw telt veel witte muren.

het treintje


Boy with frog 
 


de tuinen

het uitzicht vanaf het gebouw
We bekijken eerst de zaal met de impressionisten uit de negentiende eeuw, onder andere de irissen van Van Gogh hangen hier.


Vervolgens nemen we deel aan een rondleiding onder leiding van een gids, die langs de hoogtepunten van het museum voert. We verwachten dus een behoorlijk aantal schilderijen te zien, maar de gids houdt het op slechts vijf stuks. Ze vertelt uitgebreid over de details die je op de schilderijen kan zien en de betekenis van die details. Zo houdt een horloge op de voorgrond bijvoorbeeld in dat het leven eindig is. Ai, ik heb net een nieuw horloge gekocht.

Je mocht van dit schilderij geen foto nemen. Dat was ik even vergeten. Ik kreeg dan ook direct op mijn kop van een suppoost. Die juffrouw links op de foto is ook verkeerd bezig.
"Zoutvaatjes in een restaurant'; onbekende Hollandse kunstenares

Bougainvillea in boomvormNa het bezoek rijden we terug naar het motel. We kopen wat spulletjes bij Trader Joe's, een supermarkt die vlak bij het motel ligt en lunchen op de kamer.


De rest van de dag brengen we door op het strand van Santa Monica.De dochters, 24 jaar en 22 jaar oud, vinden het leuk om vaker dan één keer op een panoramafoto te komen. Terwijl ik een panoramafoto van het strand en de pier maak, hollen zij om mij heen om er meerdere keren op te komen. Met deze hitte heel vermoeiend  maar ze hebben het grootste plezier.


's Avonds eten we bij de Cheescakefactory in Santa Monica. De kustvakantie zit er nu op. Morgen naar Sequoia National Park.

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk om mee te lezen! En dat Getty Center, dat is ook zeker de moeite waard zeg. Wat een prachtige architectuur!
    We zijn benieuwd naar het vervolg. Toitoitoi van Bert en Saskia!

    BeantwoordenVerwijderen