woensdag 12 juli 2017

6 aug Yosemite - Mammoth Lakes

We staan wat vlotter op dan de dochters. Tegen de tijd dat deze uit hun tent komen, hebben wij de onze tent al afgebroken. Wij hebben honger en gaan daarom eerst ontbijten bij Half Dome Village (yes, in één keer de goede naam.)

ingang buffet Half Dome Village
Als we na het ontbijt terug lopen, horen we opeens een raar geluid. Het komt mij voor als een auto die met een lekke band hard door een bocht rijdt, maar waarom zou je dat doen? Volgen Marianne was het echter een stuk rotswand dat naar beneden viel. Gezien het feit dat we een stofwolk in de verte zien, zou zij wel eens gelijk kunnen hebben.

De stofwolk is nog net te zien.
We lopen vervolgens terug naar onze camping. Er komt een auto van een parkranger aan rijden. Misschien op zoek naar de rockfall. Wij lopen door naar onze tent, ondertussen om ons heen kijkend of er niet meer rotsen vallen.

 

We pakken de boel in en rijden naar de day-use parkeerplaats bij de Yosemite Falls. Het is best druk nu in het park - het is zondag en het is het eerste weekend van augustus. Overal aan de kant van de weg staan auto's geparkeerd. Als we even stoppen om een auto voor ons uit te laten parkeren, rijdt een auto van de andere kant van de weg heel sneaky snel de vrije plaats op, terwijl het duidelijk was dat er al auto's stonden te wachten om daar in te parkeren.

Het was deze rode auto die zo sneaky bezig was. Maar we hebben zijn nummerbord!
Het is dat wij die plek niet nodig hadden, anders had hij wat te horen gekregen. Wij hebben namelijk voor 1,5 dollar online een plek gereserveerd op de Reserved Parking. Het is een experiment van de NPS gedurende de weekends in juli en augustus om te kijken of ze zo het parkeerprobleem kunnen oplossen. Een deel van het parkeerterrein wordt vrijgehouden voor mensen die gereserveerd hebben. Op dat deel is plek zat, op het andere deel rijden mensen rondjes op zoek naar een plaatsje. Wij hebben dan ook geen enkel probleem om een plekje voor de auto te vinden.

We lopen vervolgens naar de Yosemite Falls om deze te bekijken. Hij is nog bijzonder krachtig, zeker voor augustus. Het is dan ook een winter geweest met extreem veel sneeuw. 

 


Vervolgens nemen we de bus naar de General Store. Behalve wat eten kopen we er ook een t-shirt van Yosemite dat Marijke voor mij heeft uitgezocht. Het staat mij goed, maar welk t-shirt staat mij niet goed. We halen onze auto daarna op en rijden de vallei uit, wel maken we nog een kleine tussenstop bij de Valley View aan de Merced River om wat foto's van de vallei te maken.Daarna rijden we richting de Tioga Pass en de Tuolumne Meadows. We stoppen even bij Olmsted Point om het uitzicht op Half Dome te bekijken.

Olmsted Point
Daarna rijden we door naar Tenaya Lake om daar te picknicken.
We zijn niet de enigen die hier picknicken
Tegen een uur of vier komen we aan bij het begin van de trail naar Soda Springs. Het is één van de mooiere korte trails bij de Tioga Road. De Soda Springs stellen helemaal niets voor - wat bubbeltjes uit de grond -  maar het is de omgeving die deze trail zo mooi maakt. Zelfs de dochters die in 2006 hier liever gingen gameboyen, vinden het nu prachtig.

Op deze boom zaten de dochters 11 jaar eerder te gameboyen. 
Zie hier de dochters in 2006 op precies dezelfde boom.


Maar nu lopen ze dus wel enthousiast mee naar de Soda Springs. Het is dan ook een prachtige omgeving.De lucht is even dreigend, maar gelukkig blijft het droog. Het is echt genieten van de omgeving.

De Tuolumne Meadows


Na deze trail rijden we het park uit, op weg naar Mammoth Lakes. Onderweg zien we nog de Tioga Pass Resort. Daar hebben we twee jaar geleden nog overnacht, maar hij is deze winter bezweken onder de sneeuwmassa. Zo triest. In Mammoth Lakes checken we in bij Motel6. Bij de receptie wordt verteld dat de wifi heel slecht werkt - normaal moet je daar bij deze Motel6 $2,99 per device voor betalen maar nu is het vanwege de slechte kwaliteit gratis. Af en toe vliegt er een bitje door de lucht en heb je even internet, maar het geklaag van de dochters en van ons over de kwaliteit is groot.

We willen gaan eten bij Perry's Italian Cafe aan de overkant. Dat doen we altijd als we hier zijn - eerder waren we hier in 1991, 2004 en 2015; "Hi, here we are again"-  maar het restaurant blijkt vorig jaar van eigenaar veranderd te zijn. Het is nu een sportsbar geworden. Het ziet er nu een beetje vreselijk uit. We kijken daarom verderop. Daar zit John’s Pizza Works. Het is er ontzettend druk met allerlei locals en we sluiten aan in de rij. De pizza's (kleinste formaat en nog te veel) en de pasta smaken heerlijk. Om tien uur zijn we terug bij het motel. Het internet is nog steeds slecht.

Overnachting: Motel 6
Route:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten